Mesto Žilina pripravuje aktualizáciu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja

19.04.2013 Žilina

Žilina 19. 4. 2013 – Mesto Žilina pripravuje aktualizáciu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja na obdobie 2014-2020. Vyplnením dotazníka sa všetci občania môžu aktívne zúčastniť plánovania budúceho rozvoja mesta. Dotazník, ktorý je zverejnený na oficiálnych stránkach Mesta Žilina v rubrike Mesto Žilina informuje, je možné vyplniť do 30. apríla 2013.

„Je naším spoločným cieľom dosiahnuť to, aby sa Žilina v budúcnosti rozvíjala. Budem rád, ak aj občania pridajú ruku k dielu vyplnením dotazníka, ktorý Mestskému úradu v Žiline pomôže efektívne nastaviť rozvoj mesta a lepšie spracovať Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Pretože to nie je len o pasívnom prijímaní rozhodnutí zo strany štátu, ale najmä o aktívnej účasti občanov, ktorým nie je ľahostajný život v našom meste. Za ochotu a konštruktívny prístup aktívnych občanov, ktorí si nájdu na dotazník čas, vopred ďakujem,“ povedal primátor mesta Žilina, Igor Choma.

Programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja na obdobie 2014-2020 sa bude riadiť rozvoj mesta Žilina v najbližších rokoch. Zároveň je to dokument, na základe ktorého sa Mesto a všetky subjekty v ňom (vrátane podnikateľských) môžu uchádzať o granty a inú pomoc z Európskej únie.

Dotazník je zverejnený na oficiálnych stránkach Mesta Žilina www.zilina.sk v rubrike Mesto Žilina informuje (www.zilina.sk/index.php?page=ukazoznam&id=947).

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región